منبع : سایت شهرداری کمیجان

در گستره سرزمین اسلامی ما بعضی رفتارها با مقبولیت از سوی افراد و به مرور شکل و رنگ رسم و آئین و سنت به خود می گیرد و این رسوم و سنن نباید در گذر زمان و تغییر رویکرد جوامع به صنعتی شدن در محاق فراموشی قرار گیرد . بر ماست که درجهت احیا و حفظ این سنت ها بکوشیم . در این راستا شهرداری کمیجان با برگزار جشنواره آش سنتی کمیجان ضمن معرفی هنر مردمان این دیار تلاشی در جهت حفظ و اشاعه این فرهنگ و رسم بومی نموده است .

مسابقه آش سنتی کمیجان با هدف تعامل و رقابت سالم بین بانوان و ایجاد نشاط و شادابی در بین خانواده‌ها به مناسبت میلاد با سعادت بقیه اله الاعظم مهدی موعود برگزار شد.در این مسابقه حدود 40 نفر شرکت نمودندکه سه نفر از کارشناسان تغذیه استان مرکزی داوری این مسابقه را بر عهده  داشتند . آش‌های موجود در این مسابقه از نظر تزئین، کیفیت و کمیت مورد ارزیابی قرار گرفتند . آش‌های رشته، دوغ، جو ، ترخینه، اوماج ، ماست آبه ، گندم ، برگ مو ، ورکیواز ، غوره و حلیم از جمله آش‌های ارائه شده در مسابقه آش کمیجان بودند . زهرا یوسفی با پخت آش اوماج ، فریده شمشیری با پخت حلیم و اعظم کمیجانی با پخت آش ماست آبه رتبه های اول تا سوم مسابقه آش کمیجان را به دست آورند. از برنامه های جانبی جشنواره اجرای تئاتر ظنز و موسیقی سنتی ، برگزاری مسابقه نقاشی کودکان و پذیرائی از میهمانان با شربت و شیرینی را می توان ذکر نمود . در پایان مراسم به نفرات برگزیده مسابقه آش و نقاشی و کلیه شرکت کنندگان در این دو مسابقه جوایزی به رسم یادبود اهدا گردید .